Home Stiri “La extremele Terrei” cu Annelise Possberg (Tischler) proiecţii video şi foto - jurnal de călătorii

Despre SKV

Pe munte

Login FormSusţinut de:

mobiladecopii.ro
“La extremele Terrei” cu Annelise Possberg (Tischler) proiecţii video şi foto - jurnal de călătorii PDF Imprimare Email

Vă invităm în acest sfârșit de săptămână, să vizionaţi două interesante filme din ciclul “La extremele Terrei”, film prezentat şi realizat de Annelise Polssberg.

Annelise Tischler este sibiancă, a urmat cursurile Cole­giului Brukenthal şi cele ale Facultăţii de Litere a Universităţii "Lucian Blaga". Este şi licenţiată a Universităţii din Passau, specialitatea Economie şi Afaceri Internaţionale. Împreună cu soţul ei - Claus Possberg, medic, dr. specialist radiolog - întreprinde expediţii pe toate continentele cu motocicletele şi aparatele de luat vederi - realizând apreciate lucrări de artă fotografică, videoclipuri ş.a.

6.000 km peste Tibet

Filmul prezintă călătoria de trei săptămâni, cu motocicleta prin Tibet a invitaților noștrii de Xining la Kashgar. Lanţul himalayan pe care se sprijină Tibetul prezintă impresionante piscuri de peste 8.000 de metri, între care faimoasele Chooyu, Chomolugma, Kanchengzonga, care, chiar şi de la înălţimea la care te afli, te privesc de sus, distant. Podişul tibetan este arid şi, cu cât te apropii de partea centrală a ţării, peisajul devine straniu, aproape nepământean: munţi care se erodează cu repeziciune, torente de pietre şi aluviuni care se rostogolesc cu tunet la vale, morene de gheţari ce se topesc incredibil de repede, forturi care, pe vremuri, controlau comerţul şi aveau armate de pază, sate cu case din cărămidă şi chirpici, ale căror porţi de lemn sunt neobişnuit de frumos sculptate şi colorate.

Locaţia: Forumul Democrat German Sibiu, Str. G. Magheru, Nr. 1-3, Sala Mare

Data și ora: Vineri 8 iulie 2011, ora 17:30

 

Îndepărtata Antartica

Proiecția video prezintă itinerariul de călătorie a Analisse si Claus Possberg in fascinantul si îndepărtatul ținut – Antarica.

Calatorii este parcursa pe un spărgător de gheata rusesc Kapitan Khlebnikov, nava care deține recordul pentru cel mai sudic punct atins vreodată de către o barca (aproximativ 78.7 ° Sud).

Sunt prezentați în gheata din Antarctica una dintre cele mai frumoase și intrigante specii de pinguini, pinguinii împărat. Ei supravieţuiesc la minus 60 de grade în cele mai grave furtuni de-a lungul Antarcticii iarna.

Culori și imagini incredibile filmate la apus şi răsărit urmate imediat de portocaliu, apoi roşu, în cele din urmă de lumină roz-gheaţă, fiind locul de vis pentru orice fotograf pasionat de natură.

Locaţia: Biblioteca Astra (Corp B)

Data și ora: Duminică 10 iulie 2011, ora 17:00

 

Organizator: Asociaţia Carpatină Ardelenă a Turiştilor - secţiunea Sibiu - SKV

Partener: Forumul Democrat German Sibiu

După proiecție va urma o sesiune de întrebări din partea publicului la care invitații noștii vor răspunde.

Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Ti-a placut acest articol? Doneaza 2% completand formularul de venit

 

Implica-te

Proiect educational

Sporturi montane