Home Stiri Inscriere profesori in proiectul "Prin drumetie mai aproape de natura"

Despre SKV

Pe munte

Login Form



Susţinut de:

mobiladecopii.ro
Inscriere profesori in proiectul "Prin drumetie mai aproape de natura"

Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor – SKV – Secţiunea Sibiu reîncepe proiectul “Prin drumeţie mai aproape de natură” care se adresează profesorilor de şcoală generală cu scopul de formare a obişnuinţei de practicare a drumeţiei, ca formă de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii şi educarea copiilor în spiritul protejării acesteia.

Obiectivele proiectului: Promovarea drumeţiei ca formă de petrecere a timpului liber în şcolile de gimnaziu prin sprijinirea şi încurajarea profesorilor să organizeze drumeții.

Profesorii sunt asistați pe parcursul proiectului de membrii SKV cu experiența în conducerea grupurilor de copii, cunoscători ai traseelor din apropierea Sibiului şi a cerințelor organizării şi desfășurării unei drumeții. Fiecare profesor va face echipă cu un membru SKV în conducerea drumeției.

Nevoia/problema căreia îi răspunde proiectul:

- Elevii desfăşoară un număr redus de activităţi în timpul liber, în mijlocul naturii.

- Formarea obişnuinţei de practicare a drumeţiei trebuie începută în ciclul gimnazial, astfel încât, în ciclul liceal, tinerii să posede cunoștințele minime necesare pentru  a efectua  drumeţii şi excursii montane, în timpul liber, în siguranţă.

- Profesorii – diriginţi, în marea lor majoritate, din lipsa unor cunoştinţe legate de drumeţii în natură şi excursii montane, nu includ aceste activităţi în programul cu elevii. Colaborarea cu un montaniard, cunoscător al traseelor din apropierea Sibiului şi a cerinţelor organizării şi desfăşurării drumeţiilor şi excursiilor montane, va stimula desfăşurarea unor asemenea activităţi cu elevii.

 

Cine sunt beneficiarii şi care este grupul ţintă:

Elevii şi profesorii - diriginţi din ciclul gimnazial, clasele a V-a, a VI-a şi a VII-a, de la unităţile de învăţământ din municipiul Sibiu şi părinţii elevilor.

 

Calendarul de activităţi :

Octombrie - Decembrie 2013 – Înscrierea profesorilor în proiect

Ianuarie 2014 – 2 Întâlniri între membrii SKV şi profesorii care vor organiza drumeţii montane.

Februarie – Martie 2014 – Participarea a membrilor SKV la orele de dirigenție în care se vor aborda temele de pregătire a elevilor pentru drumeţie. Organizarea unei întâlniri şi cu părinţii copiilor.

Aprilie 2014 – Iunie 2014 – Organizarea a doua drumeţii a fiecărei clase înscrise în proiect  împreună cu un membru SKV pe unul din trasele din judeţul Sibiu

Aprilie 2014 – Iunie 2014 – Susţinerea şi a altor profesori care nu s-au înscris în proiect şi doresc să susțină drumeţii în natură. Vor beneficia de sprijin logistic, hărţi şi recomandări. 

 

Proiectul a mai fost realizat în perioada 2010 – 2012

- au participat 110 elevi

- au fost înscrise 7 clase de şcoala generală

- au fost organizate 14 drumeţii

Parteneri: Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu si Fundatia Comunitara Sibiu

Coordonator proiect: Marius Miclea

Telefon: 0745 39 67 46

Mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Ti-a placut acest articol? Doneaza 2% completand formularul de venit

 

Implica-te

Proiect educational

Sporturi montane