Home Jurnal de tura | Planificari tura in ture Balea Lac - Lacul Caltun - Vf Negoiu - inapoi

Despre SKV

Pe munte

Login Form



Susţinut de:

mobiladecopii.ro
Balea Lac - Lacul Caltun - Vf Negoiu - inapoi PDF Imprimare Email
Scris de Alin Popa   
luni, 03 august 2009 21:53

Salutare sfatosi ai muntelui,
Iata ma incumet sa fac un raport de tura concis...Smile

1. Traseu previzionat si indeplinit pe 25.07.2009: Balea Lac- Vf Laita(2397 m)- Vf Laitel(2390 m)- Lacul Caltun(2135 metri)- Portita Negoiului- Strunga Dracului- Vf Negoiu(2535 metri)- Strunga Doamnei-Lacul Caltun- Vf Laitel- Varful Laita-Turnul Paltinului- Balea Lac

2. Numar participanti - 16 : Anamaria G, Andreea B, Mihai V., Cristina B, Tibi S., Vali B, Adi Popa, Marius B, Bettina B, Paul P, Andi, Iunia, Adi( din Campulung Muscel si l-am intalnit pe traseu), Emi O, Liviu O, Alin P.
A mai fost un cuplu care a renuntat inainte de urcare pe creasta..

  Poza de grup pe Vf. Negoiu

3. Locatie: Refugiul Asociatiei Salvatorilor Montani Sibiu

4. Durata traseu: - plecare 8:43 si intoarcerea ultimului grup in jur de 19:45.

5. Conditii atmosferice: vreme buna pana la 16:15 , urmand un pic de ploaie linistita si apoi viata adevarata-ploaie torentiala, fulgerase, viitura pe poteca ... mai sa imi cada pantalonii polari de pe mine ..si bocanci plini cu apa si "pastravi".. si evident pe finalul turei ceata densa..

6. Concluzii: Tura frumoasa si piperata cu H2O.. care ar mai fi farmecul decit doar soare, soare si iar soare... .
Felicitari noilor montaniarzi care nu au mai experimentat un astfel de traseu, fiind la prima excursie montana fagaraseana mai solicitanta si mai ales pe vf. Negoiu: Emi O, Liviu O, Bettina B, Cristina B, Adi P. Ati fost de apreciat..si va astept la urmatoarele ture..

La povesti pe traseu

7. Intrebarea celebra a turei: Liviu O.. in Strunga Dracului catre 2 montaniarzi care coborau pe strunga(horn) :" Voi de unde veniti??'.. pe un ton foarte serios....am ras tare mult.

8. Recomandari: Instalarea unui semafor cu secundar... , deoarece e foarte multa lume pe autostrada (strunga Dracului). In fata noastra urca un grup de bucuresteni in nr aproximativ de 35-40 oameni.
Stabilirea unui nivel scazut de decibeli pe vf., datorita faptului ca multi bucuresteni vorbeau foarte tare.. nu apucai sa te bucuri de liniste pe varf si de splendoarea panoramei.

Strunga Dracului

9. Evaluari, analize la cald/rece si ponturi:
In orice tura, daca vreti sa dormiti bine e necesar sa o avem pe Andreea B. cu noi sa ne spuna o poveste inainte de somnic. .Am descoperit cu totii, ca are o memorie fenomenala si ne-a mai spus si inca o poezioara. Asa de mult le-o placut la "somnorici" ca o dormit tare bine cu totii.. mai putin eu .. din alte considerente( eu trebe sa ma intorc de 7 ori si pe dreapta si pe stanga sa imi regasesc echilibrul enescian.
S-a inventat Mc Brasovean- un nou tip de sandwich.. speram cu urmatoarea ocazie sa gustam si noi muritorii de rand ..
Cristina B. iti trebe un pic de talent.. cum sa bei apa din burduf- alias sticla de apa bine "solidificata" in rucsac marime mijlocie- .

 Poza

Ce minuni poate face un ceai magic : bujori de munte , soc , lamaie si zahar- omul vinovat s- Vali B. cu felicitarile de rigoare.. Atat de mult conteaza un ceai bun dupa o ploaie pana la piele.
Cum sa mergi... in pasi de munte avand la dispozitie in urechi Corul Vanatorilor cintat de Anamaria G. .
Bettina B. - in pas alergator si-a mentinut tonusul pe toata durata traseului.
Iunia- tacuta, nu o simti cind trece rapid pe linga tine pe traseu.
Andi- parapantistul de nevazut la lacul caltun.

Ce minuni poate face o crema chinezeasca pentru probleme de genunchi.. noroc cu Mihai V.
Cuplul sudat Emi Si Liviu O., care ne-au aratat ca se poate pas cu pas sa mergi mai departe pana la momentul cheie: Vf Negoiu..
De baietii Marius B, Paul P si Adi (Campulung Muscel) ne-au aratat cum merg capritele pe traseu .. .. repede.. mai repede.. si mai repede.. cel mai repede...

Adi P. (my big brother) cum sa rezisti cu un genunchi care "cinta" de durere si placere..
Tibi S. cu al sau zambet de actor american care a ajuns la concluzia ca trebe sa se tunda
Alin P.- care vorbeste prea mult..
Nu ar fi iesit o tura frumoasa, daca nu aveam suportul baietilor de la Asociatia Salvatorilor Montani Sibiu Cristi si Ovidiu care au retinut refugiul pentru un numar asa de maricel si al D-nului Cristian care a asigurat transportul pentru 13 persoane plus 3 francezi care au venit cu noi pana in Sibiu.

Varful Negoiu

Ps: Duminica( 26.07.2009) nu am facut traseul spre Podragu, datorita faptului ca bocanceii nostri luasera multa apa..

Ti-a placut acest articol? Doneaza 2% completand formularul de venit

 

Implica-te

Proiect educational

Sporturi montane