Home

Despre SKV

Pe munte

Login Form



Susţinut de:

mobiladecopii.ro
Jurnal de tura: Paltinis - Vf. Cindrel, duminica 29 aprilie 2012 Email
Locația: vârful Cindrel din munții Cindrel, alt. 2244 m. Traseul a fost din Păltiniș (unde am ajuns cu două mașini), poiana Găujoara - șaua Bătrâna – vf. Rozdești – șaua Șerbănei – Vf. Niculești - vf. Cindrel (cruce roșie și bandă roșie de creastă), durata drumeției dus-întors 11 ore și 15 minute.

Participanți: prof. Dorin Nan (organizator), Radu C. si Daniela D. – membri titulari SKV Sibiu, Doina si Sebi – membri aspiranți SKV Sibiu, deja la a doua ieșire cu noi, Radu T. – sper că ne va însoți și în drumețiile următoare.

Vremea: după o lună de ploi această duminică ne-a răsplătit cu vârf și îndesat. Am plecat la drum cu un cer albastru fără pui de nor pe el, temperaturi de început de vară. Doar vântul ne-a însoțit încă de la plecare, la început mai domol prin pădure, mai aprig în șaua Bătrâna și prietenos pe restul traseului. A fost mare nevoie de protecție (pălării, șepci), fiind înșelătoare combinația între soare și vânt. Zăpada (ne așteptam să fie mult mai multă pe treaseu) a fost doar pe unele porțiuni.

La plecare...

În poiana Găujoara.

În șaua Bătrâna....

Un frumos cățel care ne-a însoțit din Păltiniș pe tot traseul                  

Iezeul Mare al Cindrelului...

 

Pe vârful Cindrel....mulțumiți!!!

Cindrelul văzut la întoarcere...

A fost o tură mult așteptată (pentru mine a trecut deja o lună de la ultima tură). A fost un traseu lung dar care nu a pus nicio problemă. Nu poți sa nu iubești muntele care iți dă voie să ii atingi cel mai înalt vârf, când vremea e splendidă, când oamenii din trupă sunt faini și hazlii, când încerci să admiri totul și să-ți umpli plâmânii cu aerul lui, când pleci de la el cu promisiunea că vei reveni, în curând....

Cu drag, Daniela

 

PS: Pentru că începe sezonul plantelor, nu scăpați de acum înainte de poze cu plante J (făcute cu Pentaxul lui Radu T. de 2,5 kg).

Minuni de brândușe...

PS 2: În Păltiniș ne-am întâlnit cu dșoara Tanța Mierlușacă și dna Bakos care ne-au însoțit doar o porțiune de drum.

            Pe vf. Cindrel ne-am întâlnit cu dl. Mircea Nan (însoțit de o persoană).

Ti-a placut acest articol? Doneaza 2% completand formularul de venit

 

Implica-te

Proiect educational

Sporturi montane