Home Jurnal de tura | Planificari tura in ture TRASEU PROPUS: Sibiu - Talmacel - vf. Plesita - valea Hansei - Talmacel - Sibiu

Despre SKV

Pe munte

Login Form



Susţinut de:

mobiladecopii.ro
TRASEU PROPUS: Sibiu - Talmacel - vf. Plesita - valea Hansei - Talmacel - Sibiu PDF Imprimare Email
Scris de Daniela Dobrota   
joi, 15 ianuarie 2015 15:32

DATA: 11 ianuarie 2015

TRASEU PROPUS: Sibiu - Talmacel - vf. Plesita - valea Hansei - Talmacel - Sibiu (muntii Lotru).

ORGANIZATOR: Iulian Panescu, ghid montan www.mountainguide-sibiu.ro PARTICIPANTI: un grup de 20 persoane, 4 membri SKV (Daniela, Radu, Marius si Dragos) dintre care multi fotografi

MARCAJ: la un moment dat am intalnit banda albastra.

VREMEA: temperature blande, fara vant, soare si bine la locul popasului.

DURATA TRASEU: 7 ore dus - intors

Pentru noi doi (eu si Radu) tura de duminica a fost una mult asteptata, pe de o parte a fost prima tura din 2015 dupa o perioada in care bunatatile culinare au fost prea prezente si, pe de alta parte, a fost prima tura pentru noi pe rachete de zapada.

Ne-am intalnit duminica dimineata la 8:30 in parcarea de la Kaufland de unde ne-am continuat drumul cu masinile personale pana in Talmacel.

O poza de la plecare

 

Drumul pe vale a fost potrivit pentru acomodarea cu rachetele pe care foarte usor le-am simtit prietenoase si mersul a fost unul lejer. La un moment dat am inceput sa urcam si din cauza zapezii care era moale am si alunecat cu rachetele (mai ales pe radacinile supraterane ale copacilor).

Drumul prin zapada si urcusul constant pe o perioada mai lunga de timp se resimt la un moment dat si decizia persoanei care deschide drumul de a face o pauza pentru regrupare e mai mult decat binevenita.

Dupa mai multe pauze scurte pentru regrupare a sosit si popasul mai...special. Ca o rasplata pentru vitejia cu care s-a urcat voi adauga pozele de mai jos, mai mult decat graitoare :)

Materia prima: carnati pregatiti pentru prajit...

 

si grija ca acestia sa fie bine rumeniti

O poza de grup

 

A urmat ultima parte a urcusului putin mai dificila la inceput (dupa pauza mai lunga si stomacul plin) dar am intrat repede in ritm. De mai sus masivul Fagaras se vedea pur si simplu superb.

Frumos incolonati

Mai aproape, in haine albe, frumosul vf. Suru caruia i-am promis ca vom ajunge la el si in 2015

Nu am ajuns chiar pe vf. Plesita luandu-se decizia sa coboram mai repede (ora fiind destul de inaintata).

Si coborarea...

A fost o tura de duminica venita ca o rasplata dupa atata asteptare, cu temperaturi blande pentru inceput de ianuarie, cu un soare pe care eu nu credeam ca il vom simti (mai ales ca sambata a fost innorata si cu vant puternic), cu zapada cam moale, cu peisaje care te opreau cateva secunde pentru admirare, cu un grup fain in care buna dispozitie a fost prezenta de-a lungul zilei (una dintre parerile de rau este ca nu am retinut numele multora dintre persoanele cu care am fost in tura dar va fi si un next time, nu?)

Multumim oragnizatorului pentru tot.

Felicitari lui Marius pentru poze.

 

Cu prietenie,
Daniela si Radu, membri SKV Sibiu

Ti-a placut acest articol? Doneaza 2% completand formularul de venit

 

Implica-te

Proiect educational

Sporturi montane