Home

Despre SKV

Pe munte

Login Form



Susţinut de:

mobiladecopii.ro
Let’s Do It, Romania! - 12 mai 2012 - Jurnal PDF Imprimare Email

Locul unde am făcut curățenie: la ieșirea din Ocna Sibiului pe drumul către Mândra, undeva pe partea stângă.


Participanți: Marius, Anca, Radu C. și Daniela - din Skv Sibiu, Bocur (doritor sa devina membru al asociatiei si care a știut de acțiune de pe internet), dl. Sorin B. (cel care a coordonat acțiunea), Alexandra, Andrei.
Vreme: o zi foarte călduroasă pentru luna mai, a fost una dintre situațiile acelea în care ți-ai dori ca cerul să fie acoperit de câțiva nori și eventual un vânt prietenos. Dar a fost cald, prea cald. Au fost foarte indicate pălăriile de soare, ochelarii.

Dotări de la organizatori: saci menajeri negri de dimensiuni mai mari, saci nylon transparenți, saci de iută, mănuși, mască, apă minerală (adică sifon), sandviciuri.

Am ajuns la locul cu probleme în jurul orei 10 (deși inițial planul era să mergem la Cisnădioara dar am aflat că erau mulți pe zona aceea). În jur de 10:30 ne-am apucat de treabă cu chef de lucru (ca la orice început). Atât gunoi la un loc aruncat într-o zonă din natură nu am văzut de ceva vreme și toată dimineața am văzut doar: scutece folosite (fără număr), doze de bere, enorm de multe pet-uri, bucăți de nylon, carcasă de TV, sticle, alte plasticuri și nu numai...Era o zonă în care mirosul a devenit insuportabil pe măsură de încercam să strângem mai de jos și am decis că devine periculoasă prezența nostră în acel focar. Ne-am retras din acel loc. Am continuat să strângem mai ales pet-uri, sticle.

Am reușit să strângem 81 de saci și mai multe grămezi de gunoi de dimensiuni mai mari pe care le-am depozitat lângă sacii noștri, urmând să fie luați toți de pe marginea drumului.
Nu am reușit să curățăm tot ce ne-am propus (pe anumite zone am fost depășiți de mormanele de gunoi) dar am avut mulțumirea de a participa cu cât am putut la această activitate pentru o natură mai curată și în speranța că la anul următor poate găsim un pic mai curat.

Felicitări întregii echipe.

Ti-a placut acest articol? Doneaza 2% completand formularul de venit

 

Implica-te

Proiect educational

Sporturi montane