Home Stiri

Despre SKV

Pe munte

Login Form



Susţinut de:

mobiladecopii.ro
Stiri
Ziua Mondială a Zonelor Umede - 2 Februarie 2016 PDF Imprimare Email

APM Sibiu a organizat împreună cu Asociaţia Carpatina Ardeleana a Turiştilor - SKV - Siebenbürgischer Karpatenverein - Secţiunea Sibiu o serie de acţiuni de celebrare şi sensibilizare a publicului asupra valorilor şi beneficiilor aduse de zonele umede. Programul include şi activităţi de educaţie pentru mediu adresate elevilor şi cadrelor didactice din unităţile de învăţământ ale municipiului Sibiu.

Data de 2 februarie a fiecărui an reprezintă, în cadrul calendarului evenimentelor de mediu, Ziua Mondială a Zonelor Umede desemnată pentru a marca semnarea Convenţiei asupra Zonelor Umede, pe 2 februarie 1971, în oraşul iranian Ramsar de pe coasta Mării Caspice. Prima celebrare a Zilei Mondiale a Zonelor Umede a avut loc în anul 1997. La convenție au aderat 169 de părți și până în prezent au fost desemnate 2.243 de situri.

România a aderat la Convenţia Ramsar prin Legea nr. 5 / 1991 şi are în prezent 19 zone umede de importanţă internaţională (denumire şi situri Ramsar), cu o suprafață totală de 1.158.448 hectare. Acestea au fost desemnate în:

 
9 Mai 2015: Marş pentru protejarea pădurilor (SIBIU) PDF Imprimare Email

În data de 9 mai la ora 16:00 ne strângem în Piaţa Mare lânga Primărie pentru a protesta, împreună cu celelalte oraşe din ţară, împotriva despăduririlor abuzive care au lăsat România cu nici 27% din suprafaţa împădurită faţă de 31.8% din suprafaţa ţării în 1990. [1]

În timp ce în Camera Deputaţilor este în curs de adoptare un proiect de modificare a Codului Silvic [2], compania austriacă Holzindustrie Schweighofer, lider de piaţă în domeniul prelucrării lemnului în România, este prinsă în flagrant recompensând tăierea ilegală a lemnului. [3]

Cerem sprijinul Preşedintelui şi Guvernului României pentru ca:
- resursele naturale să fie exploatate transparent şi protejate ca o moştenire naţională
- adoptarea unui Cod Silvic care să apere pădurile şi să ne protejeze de practicile abuzive ale companiilor mari
- înăsprirea controalelor la procesatori şi în Portul Constanţa
- oprirea tăierilor de pădure din parcurile naţionale


- 9 mai, ora 16:00, Piata Mare -Sibiu

 
Inscriere profesori in proiectul "Prin drumetie mai aproape de natura"

Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor – SKV – Secţiunea Sibiu reîncepe proiectul “Prin drumeţie mai aproape de natură” care se adresează profesorilor de şcoală generală cu scopul de formare a obişnuinţei de practicare a drumeţiei, ca formă de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii şi educarea copiilor în spiritul protejării acesteia.

Obiectivele proiectului: Promovarea drumeţiei ca formă de petrecere a timpului liber în şcolile de gimnaziu prin sprijinirea şi încurajarea profesorilor să organizeze drumeții.

Profesorii sunt asistați pe parcursul proiectului de membrii SKV cu experiența în conducerea grupurilor de copii, cunoscători ai traseelor din apropierea Sibiului şi a cerințelor organizării şi desfășurării unei drumeții. Fiecare profesor va face echipă cu un membru SKV în conducerea drumeției.

 
Sport pentru o cauza nobilă – Aleargă sau susţine SKV Secțiunea Sibiu pentru promovarea drumeției în școlile sibiene

Sâmbăta, 25 mai 2013, în Sibiu (start din Piata Mare), se va organiza un semi maraton  21 km, cros 5 km si ștafetă, scopul este strângerea de fonduri pentru diverse proiecte sociale.

Proiectul cu care asociația noastră s-a înscris este „Prin drumeție mai aproape de natură”. Acest proiect s-a născut după ce ne-am dat seama că elevii desfăşoară un număr redus de activităţi în timpul liber  în mijlocul naturii. Formarea obişnuinţei de practicare a drumeţiei trebuie începută în  ciclul gimnazial, astfel încât, în ciclul liceal, tinerii să posede cunoștințele minime necesare pentru  a efectua  drumeţii şi excursii montane, în timpul liber, în siguranţă. Profesorii – diriginţi, în marea lor majoritate, din lipsa unor cunoştinţe legate de drumeţii în natură şi excursii montane, nu includ aceste activităţi în programul cu elevii. Colaborarea cu un montaniard, cunoscător al traseelor din apropierea Sibiului şi a cerinţelor organizării şi desfăşurării drumeţiilor şi excursiilor montane, va stimula desfăşurarea unor asemenea activităţi cu elevii. Mai multe detalii despre proiect puteţi găsi aici.

Dacă doreşti să alergi pentru proiectul nostru intră pe această pagină, completează formularul şi alege proiectul nostru. Înscrierile pentru ediția de anul acesta se vor încheia miercuri, 22 mai la ora 24:00.

Susţine un alergător! Dacă nu poţi să alergi dar vrei să susții proiectul nostru poţi să alegi pe unul dintre alergătorii noştri care sunt înscrişi să alerge pentru proiect, sprijinind printr-o donaţie:

 
Doneaza 2% pentru poteci tematice

Campanie de strangere de fonduri prin redirectiona a 2% din impozitul pe venit pentru crearea de poteci tematice cu scop turistic si educativ.

Alege sa redirectionezi 2% impozitul din venit asociatiei noastre, cu banii stransi, vom investii in proiecte educationale in scoli si de pentru marcare de poteci si creare de poteca tematica interactiva pe unul din traseele montane din judetul Sibiu.

Multumim celor care au dontat in 2015 si va informam ca ne vom implica in amenajarea si promovate traseele de contur de drumetie din jurul Sibiului.

Mai jos gasesti formularul 2% pentru a redirectiona 2% din impozitul venit (salariu) spre SKV Sibiu. Tot ce trebuie sa faceti este sa completati punctul I ( Punctul IV Se completează numai în cazul în care formularul se completeză de către împuternicitul desemnat de contribuabil), si daca stiti si suma treceti si suma, insa ea nu este obligatorie, ea va fi trecuta de organul fiscal daca lasati gol "În situația în care contribuabilul nu cunoaşte suma care poate fi virată, nu va completa rubrica ‘'Suma'', caz în care organul fiscal va calcula şi va vira suma admisă, conform legii."

Descarca Formular 2% printeaza-l si completeaza-l

 
« ÎnceputAnterior123UrmătorSfârşit »

Pagina 1 din 3

Implica-te

Proiect educational

Sporturi montane